Lördagen den 18 juni 2022 arrangeras motorfestivalen Kalmar On Wheels för första gången på Kalmartravet. Kalmartravet kommer att fyllas med fordon av alla de slag, allt från traktorer till sportbilar, veteranbilar till motorcyklar. Man välkomnar alla med entusiastfordon som vill visa upp vad man har.

Hela travområdet kommer att fyllas med fordon men det kommer också blandas upp med mat, uppvisningar och aktiviteter kopplade till motorkultur. Man planerar för att det skall byggas två scener där artister skall uppträda men också för intervjuer och prisutdelningar. Här skall man kunna uppleva kläder, musik, dans och prylar.

”Nu börjar vi med fordonsdelen, programmet måste vi få bli mer klart innan vi kan släppa det”, säger huvudprojektledaren Niklas Hellström, Och berättar att de planerar för flertalet artister som på olika sätt skall uppträda och underhålla under dagen.

”Vi vill att programmet skall vara så fyllt att det händer saker hela tiden, man skall ibland vara tvungen att välja vad man vill titta på”, fortsätter Andreas Danielsson från Kalmartravet.

Niklas berättar att man träffat motorföreningar från Kalmarregionen för att höra om det finns ett intresse för en motorfestival i Kalmar. Den 21 oktober hade de ett första informationsmöte och hela 29 personer kom från olika motorföreningar kom. För tio år sedan arrangerades motorevenemanget Calmar Classics för sista gången, något många från föreningarna vittnade om att de saknade. Människor har hört av sig till arrangörsföreningarna och frågat om det inte kan startas upp igen, ett tecken som visar att många vill att en motorfestival skall komma tillbaka till Kalmar.

”Utan föreningarnas positiva inställning är det inte säkert att vi hade gått vidare med idén”, förklarar Andreas.

Namnet Kalmar On Wheels är valt för att man vill inkludera alla former av fordon, inte bara klassiska fordon, förklarar Niklas och fortsätter, ”Nu hoppas vi att många skall vilja anmäla sina fordon, att vi ska kunna få se resultatet av vad som finns i garagen och ibland till och med har skapats i garagen. Även om vi hoppas att många fordon vill komma så måste man inte vara motorintresserad för att Kalmar On Wheels skall bli kul. Det är vårt mål.” Biljettförsäljningen öppnar den 18 december, precis 6 månader innan arrangemanget går av stapeln den 18 juni. Med det hälsar arrangören att håll i hatten för helgen före midsommar blir det åka av.

Kontaktpersoner:

Niklas Hellström, Arrangör och Huvudprojektledare 

This is Houston AB, niklas.hellstrom@thisishouston.se, 070-573 99 88

Andreas Danielsson, Arrangör och programansvarig

Kalmartravet, andreas.danielsson@kalmar.travsport.se, 070-822 19 14