Vi är glada att kunna presentera att Chris Kläfford kommer till Kalmar on Wheels. Chris har berört många både när han vann musikprogrammet idol 2017 och avslutade tävlingen med låten ”Imagine”. När den senare släpptes på Spotify gick låten rakt in på topp tio och har streamats över trettion miljoner gånger.

Hans slutaudition har fått över 7 miljoner visningar på youtube och är den video som har fått flest visningar någonsin på Idol Sveriges Youtube-kanal.  År 2019 tävlade han i America’s Got Talent där han tog sig vidare till livesändningen men åkte ut i semifinalen. Vi tror många ser fram emot att få se Chris live.

Men vi har också lite tråkiga nyheter. Anledningen till att det tillkommer artister är att vi fick meddelandet att Hasse Andersson måste ställa in sin medverkan hos oss. Tråkigt, men går det inte, så går det inte. Vi valde då att lägga alla möjligheter framför oss och det resulterade i att vi också tog bort Linda Bengtzing.

Artistutbudet blir nu Chris , A.K and the Brotherhood (country) och Fancy Dan (50-tals rock). Det finns säkert någon som blir besviken på att artisterna vi presenterat inte kommer. Så även vi. A.K and the Brotherhood med Alo Karlsson vid mikrofonen är en omtyckt country band med tydliga rötter i den amerikanske musiktraditionen. Innan pandemin vann de Country SM. Fancy Dan har sina rötter i riktig RocknRoll. Med miljonstreams på Spotify visar det att Fancy Dan har sina fans. Detta är en inriktning som motorföreningar föreslagit och som vi nu har möjligheten att anpassa oss efter. Detta kommer bli mycket bra och vi säger det igen, vi är glada att kunna presentera att Chris Kläfford kommer till Kalmar on Wheels.

Foto Bob Linger