Kalmar on Wheels har nu signat artister till sommarens motorfestival. Det är klart med artisterna Hasse Andersson, Linda Bengtzing och A.K & the Brotherhood. Mitt bland bilar, motoruppvisning och matserveringar kommer det placeras en scen för underhållning.

”Utan musik tycker vi inte vi kan kalla det festival”, säger Andreas Danielsson från Kalmartravet, ”det skall var mycket mer än att bara gå runt på en parkering och titta på bilar.”

Hasse Andersson känner nästan alla till idag. Han är en artist som spänner över flera generationer och som upptäcktes av en ny ung publik med låten ”Guld och gröna skogar” i Melodifestivalen 2015. För de äldre är han mest känd för att sjunga country på skånska och låtar som ”Skomakar Anton” och ”Änglahund”.

Linda Bengtzing är Melodifestivalen. Med totalt åtta tävlande bidrag är hon i en klass för sig. Hennes musikstil går inte att beskriva som något annat än schlager. Bidraget ”Jag ljuger så bra” från 2006 klassas av många som en av modern tids största schlagerhits. Med Linda på scenen så blir det alltid full fart.

A.K & the Brotherhood bildades 2015 i Växjö. De skaffade sig snabbt en hängiven publik med musik som beskrevs som americana, en form av rockig country. Gruppen har vunnit prestigefulla pris som Swedish Country Music Champinship och Audience Awards. Brödraskapets musik tar sina lyssnare till Amerika utan att de lämnar Småland.

”Vi känner att det här kommer bli riktigt bra”, hälsar Andreas, ”och vi har mer på gång, men det får vi återkomma om.”

Kalmar on Wheels är en motorfestival på Kalmartravet som kombinera fordonsutställning med uppvisningar och underhållning. Den går av stapeln lördagen den 18:e juni, dagtid mellan 11:00 till 17:00 och är tänkt att vara en hyllning till allt som går på hjul.