Tillsammans med föreningarna Möre Cruisers och Dukes of Sweden arrangerar vi en cruising på kvällen den 17 juni. Efter att vi avslutat motorfestivalen på Kalmartravet kommer de som vill kunna delta i en cruising genom centrala Kalmar.

Cruisingen planeras att starta från Kalmar Dämme klockan 18:00 och hålla på fram till 21:00. Man åker en slinga som passerar Skeppsbrogatan, Östra kanalgatan, Södra kanalgatan och Larmgatan. Om det blir många fordon eller om något fordon riskerar att koka åker de en slinga bort runt Gröndalsvägen.

 

Vi tycker det är roligt att det åter kan bli en cruising i Kalmar efter flera års uppehåll. En Cruising ska vara kul, många har investerat stora belopp i sina bilar och de är väl värda att tittas på. En cruising skall rulla sakta framåt hela tiden. När det blir stopp och bilarna stannar riskerar de att koka och det kan skapa irritation. Det är därför viktigt att vi hjälps åt så det flyter på. Vid skeppsbron finns det en liten slinga där bajamajor och sopkärl finns placerad. Alla deltagare ombeds att släng skräp och göra sina behov här för allas trevnad.

 

 

  • 18:00 Cruisingen samlas vid Kalmar Dämme

  • 19:00 Clara Klingenström på Larmtorgsscenen

  • 21:00 Larmgatan stängs för trafik och cruisingen avslutas.

 

Föreningarna Möre Cruisers och Dukes of Sweden kommer bemanna flaggvakter vid platser där många kan tänkas passera över vägen, detta för att det skall bli så bra flyt som möjligt både för fordon och gående. Bra platser att se cruisingen från är parkeringarna vid Skeppsbrogatan och Södra kanalgatan samt de två stora torgen.

 

Vi tycker detta är jätteroligt, Kalmar är en fin stad och det känns lite speciellt att köra cruising på Kalmars fina gatorna

 

Välkomna!